Főoldal

Cégalapítás

Adózás

Hasznos infók

Szükséges okmányok

Román fordítás

Áraink

Elérhetőség

Pályázat
Romaniai cegalapitas

   Román termőföld, szántó vásárlás


           

    Irodánk segítséget nyújt a külföldi agrár-befektetőknek a romániai termőföld felkutatásában és megvásárlásában.  Ingatlanközvetítő ügynökségünk nem csupán ajánlatokkal szolgál az érdeklődőknek, hanem az agrár területek átírásában is segédkezet nyújt, munkatársaink leellenőrzik a megvásárolandó romániai szántóföld tulajdonviszonyát is, és jogászokkal illetve közjegyzői irodákkal együttműködve megoldjuk a névrevételt. Eladó termőföld Romániában - forduljon irodánkhoz!

Kínálatunkban akár több száz hektáras minőségi szántőföldet, termőföldet is megtalálnak az érdeklődők az egész országból, melyeket kedvezőbb áron megvásárolhatnak a hazai (magyar) árakhoz viszonyítha. Romániában a termőföld árát meghatározza annak földrajzi helye és minősége is, így eltérő árakkal találkozhatnak a befektetők az erdélyi régió különböző tájegységein. Hozzávetőlegesen 1.200 eurótól indulnak az árak, és elérhetik akár a 6-8.000 eurót is hektáranként például a nagyváros közelében elterülő jó minőségű szántóföldek. 

Irodánk többnyire az erdélyi eladó  termőföldeket térképezte  fel, azonban az ország középső, illetve keleti részén is kínálunk agrár ingatlanokat, eladó szántóföldet Romániában a befektetőknek

Románia egy 24 millió hektáros ország, s egész Európában itt a legmagasabb az egy főre jutó termőföld aránya, ugyanis itt hozzávetőlegesen 0.7 hektár jut egy személyre, ami 7.000 m2. Az utóbbi években azonban, főképpen Románia Európai Unióhoz való csatlakozása óta óriási területeket vásároltak fel a külföldi cégek és magánbefektetők. A statisztikai adatok szerint jelenleg több mint egymillió hektár van külföldi kézben, ebből csak 300.000 hektáron olaszok gazdálkodnak, akiket a dánok követnek 150.000 hektárral. 

A hatályos törvények szerint Romániában termőföldet csakis romániai lakcímmel (tartózkodási engedéllyel) rendelkező magánszemélyek, vagy rezidens jogi személyek vásárolhatnak. Ez azonban nem akadálya a romániai szántóföldek megszerzésének, ugyanis mindössze egy hét alatt létrehozható egy romániai Kft, amellyel már birtokába is juthat a befektető a kiszemelt agrár területnek. Cégünk romániai cége megalapításában is segítségére lesz. Mihelyst a társaságot bejegyezték, az létező és legális jogi személyiségnek tekinthető Romániában, amely várásolhat akár nagy területeket is. A hatályos agrárterületekre vonatkozó rendelet azonban 2014-ben kifut, ami azt jelenti, hogy az európai jogharmonizáció értelmében akkortól már külföldi magánszemélyeknek is jogában áll majd megszerezni az eladó szántóföldeket Erdélyben. 

Irodánk székhelye Nagyváradon található, küldje el termöföldre vonatkozó igényeit E-mailben, s kollégáink konkrét ajánlatokat fognak küldeni az érdeklődő ügyfeleknek. Vásárlási szándék esetén elkísérjük a befektetőket az eladásra kínált területekhez megtekintésre és értékbecslésre, s végül a tulajdonossal, vagy tulajdonosokkal való megállapodást követően a tranzakció lebonyolításában és az agrár terület megvásárlásában is jogi segítséget nyújtuk partner jogászainkon keresztül.

Design downloaded f
sources!