Főoldal

Cégalapítás

Adózás

Hasznos infók

Szükséges okmányok

Román fordítás

Áraink

Elérhetőség

Pályázat
Romaniai cegalapitas

   Cégalapítás Szlovákiában vagy Kész Szlovák Cég?  Szlovákiában akár egy évet is kell várni a Közösségi Adószámra, ezért felknálunk ügyfeleinknek Kész Szlovák Cégeket, melyek vételára 3.900 Euró.

- Eladó Szlovák Cégeink ÁFA-regisztráltak, s van EU-s adószámuk- A 3.900 Eurós vételár tartalmaz 6 hónap székhely díjat Komarnóban- Átírás Komárnóban, Budapesttol 80 km-reLépjen velünk kapcsolatba: gmbh@mailbox.org, TEL: 004-915732896157


Egy új szlovák cég alapításakor jelentős összegű kauciót (10.000 Euró) is el kell helyeznie a cég tulajdonosának, hogy Eu-s Adószámot kapjon a KFT. Romániában azonban az újonnan alapított cégek is 10 nap alatt megkapják a Közösségi Adószámot. Bízza meg irodánkat a cégalapítással!
                             
                               ÖSSZEHASONLÍTÁS
       Szlovákia                Románia  

                                 TÁRSASÁGI ADÓ
23% 2013 jan. 1-től       16% Kereskedőknek
       3% Szolgáltatóknak

                      Mennyi idő az EU-s Adószámig?
SK EU-s Adószám akár 1 ÉV  RO  Közösségi Adószám 10 Nap alatt

                                      KÖLTSÉGEK
Teljesértékű  ÁFA-körös szlovák KFT  4.000 Euró     250.000 Ft Összesen, EU-s Szám kiváltással 10 Nap alatt!,Alaptőkével,
+ Székhely díj... Fél év székhellyel együtt...
             

          A szlovák cégalapítás nehézségeiről...

        Egy időben rendkívüli népszerűségnek örvendett a szlovák cégalapítás, és százával alapították a magyar vállalkozók a szlovák Kft-ket, ám a szlovák állam az utóbbi hónapokban olyan szigorításokat vezetett be, amelyek már ellehetetlenítik a külföldi vállalkozók cégalapítását Szlovákiában. A Közösségi Adószámot immár csak nagyon hosszú idő alatt ítéli oda a szlovák adóhatóság az újonnan alakult gazdasági társaságoknak, nem ritka, hogy akár egy teljes évet kell várjon a vállalkozó az Uniós Adószámra, amivel ÁFA-mentes kereskedelmet folytathatna az Európai Unió tagállamaival. Az Európai Unióban egyre több az olyan tagállam, amelyik megnehezíti az újonnan alakult gazdasági társaságok életét azáltal, hogy késleltetik a Közösségi Adószám kiosztását. Éppen ezért a Tanácsadó és Ügyintéző cégek elkezdték az úgynevezett  Ready Made, azaz Előre Elkészített Vállalkozások értékesítését. Az olyan tagállamokban azonban, ahol nehéz az Eu-s adószám megszerzése, a REady Made cégek ára jelentősen megemelkedett. Szlovákiában például egy teljesértékű ÁFA-körös, Nemzetközi Adószám birtokában lévő KFT-ért már 4.000 Eurót kérnek a szlogáltatók. Létezik ugyan Szlovákiában egy Fehér Kártyának nevezett Adóazonosító, ami nem jelent teljeskörű ÁFA-regisztrációt, mivel ez csak korlátozott alkalommal vehető igénybe, és habár a vállalkozás megvásárolhatja más Uniós Tagállamból az árut ÁFA-mentesen, amikor azonban eladja, akkor köteles befizetni Szlovákiában az ÁFÁ-t, ha pedig nem teszi, akkor adócsalást követ el, és eljárást indít ellene a szlovák Adóhivatal. Mindemellett érdemes tisztában lenni azzal is, hogy Szlovákiában a társasági adó mértéke a jelenlegi 19-ről 23%-ra nő, íme az ezt ecsetelő újságcikk..
A teljeskörű ÁFA-regisztrációval rendelkező cégek pedig magas, 4 ezer eurós áron cserélnek gazdát. Éppen ezért sokkal ésszerűbb, és anyagilag is kedvezőbb megoldás Románia, hiszen a romániai cégbejegyzés megtörténik egy hét alatt, ezt követően pedig mindössze 3 munkanapot vesz még igénybe a Közösségi Adószám kiváltása. Természetesen Romániában is szigorodott az ÁFA-regisztráció, és az EU-s Adószám odaítélésének feltétele, ám ha a vállalkozás megfelel a követelményeknek, akkor az Adóhivatal kiosztja az újonnan alakult cégnek a Közösségi Adószámot. Ezen néhány fontos kritérium egyike, hogy az alapító tagoknak és az ügyvezetőnek büntetlen előéletű Európai Uniós állampolgároknak kell lenniük, és a cég székhelyeként szolgáló helyiségnek is teljes mértékben meg kell felelniük az Adóhivatal elvárásainak. Mindezek mellett fontos még, hogy milyen Tevékenységi Köröket jelölunk meg Fő Tevékenységként az alapító okiratban. Mindezen tényezők figyelembe vételével, ügyelve arra, hogy a követelményeknek teljességgel eleget tevő dokumentációt készítsünk el, leadjuk a cégbíróságon a cégbejegyzési kérelmet, és hozzávetőlegesen 10 munkanap alatt Eu-s Adószámmal rendelkező teljesértékű romániai KFT-vel szolgálunk ügyfeleinknek. Irodánk a határhoz közel, Nagyváradon fogadja ügyfeleit, s az aláírás miatt mindössze egy-két órát kell itt tölteniük ügyfeleinknek. Természetesen meghatalmazással is megoldható a cégbejegyzés Romániában, ebben az esetben az ügyfélnek nem kell kiutaznia Nagyváradra, hanem egy közjegyző előtt készített meghatalmazást küld részünkre, amivel megalapíthatjuk a megrendelő cégét.
    

    


Design downloaded f
sources!