Főoldal

Cégalapítás

Adózás

Hasznos infók

Szükséges okmányok

Román fordítás

Áraink

Elérhetőség

Pályázat
Romaniai cegalapitas


                 Adózási formák     Romániában többfajta cégforma létezik, Ön az alapításnál kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbbet.

 hogy ÁFA-s, vagy ÁFA-mentes cégformát szeretne létrehozni. (ÁFA 20%)
Évi 100 ezer euró forgalomig maradhat ÁFA-mentes.
A társasági adó mértéke 3% (a teljes forgalom után fizetendo 3%!) abban az esetben, ha a cég árbevétele nem haladja meg a 100 ezer eurót. 100 ezer euró fölött a társasági adó 16% a tiszta nyereségbol, ez azt jelenti, hogy a tiszta nyereségből 16%-ot kell leadóznia.Osztalékadó 5%

Az ÁFA-mentes cégformát az olyan vállalkozóknak érdemes választaniuk, akik inkább szolgáltatást nyújtanak, és kevés a költségük.
A profitadós cégforma esetében lehetőségük van a költségek elszámolására, s így kihozható az alacsony nyereség. 2010-től érvénybe lép egy sávos minimális adózási kötelezettség, melynek minimum értéke 500 euró/év. Ha Ön ezt meghaladó összeget adózik amúgy is, akkor arra nem számolják rá a + 500 eurót, ezen szabályozás célja csupán az adóspekulációk visszaszorítása.
Ismerje meg a romániai pályázati lehetőségeket:
Pályázat Románia

Ha rendelkezik céges autóval, akkor az erre vonatkozó legtöbb költséget elszámolhatja.
Iparűzési adót, Robin Hood adót a román adózási rendszer nem ismer, csupán a fennebb megemlített adók léteznek, egyéb kiadásokkal nem kell számolni.
A román cég kötelékébe tartozhatnak magyar állampolgárságú alkalmazottak is, akik a hatályos törvények értelmében 180 napig dolgozhatnak Magyarországon.
Cége működhet Magyarországon is.
Uniós adószámot is kérhet cégének, ez egy hét alatt elkészül. Ennek birtokában ÁFA-mentes számlákat bocsáthat ki Magyarország és más uniós tagállamok felé. Uniós adószámot ÁFA-s cégek igényelhetnek.
Romániában lejben kell befizetni az adókat, a helyi bankok kezelik az egyéb valutanemeket is, így a forintot, dollárt, eurót, stb.

A minimálbér 40 ezer Ft körüli összegre rúg. A cég tulajdonosa az alkalmazott fizetése után 28-30%-ot kell kifizessen, a dolgozótól 17%-ot vonnak le. Székhelyszolgáltatás Románia, Bukarest, Nagyvárad
Erdélyi ingatlanok - ingatlan Nagyvárad
 Cégalapítás Romániában

Design downloaded f
sources!